کشف ژنی که خطر ابتلا به آلزایمر را دو برابر می کند

کشف ژنی که خطر ابتلا به آلزایمر را دو برابر می کند

گروهی از محققان آمریکایی ژنی را شناسایی کردند که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را دوبرابر کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان کالج پزشکی آلبرت انیشتین و کالج پزشکی دانشگاه کورنل با جستجوی سطح وسیعی از اطلاعات بیولوژیکی از طریق رایانه موفق شدند ژن عامل افزایش ابتلا به آلزایمز را شناسایی کنند.

این محققان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی "سل" منتشر کرده اند کشف کردند که تغییرات ژنی با عنوان "تعدیل کننده خودپایدار کلسیم یک"(CALHM1) که جریان کلسیم را کنترل کرده و آن را به خارج از سلول هدایت می کند در تشکیل پلاکهای عامل بیماری آلزایمر اثر می گذارد. این پلاکها از تجمع پروتئینهایی با عنوان "آمیلوئید- بتا" تشکیل می شوند.

جهشهای این ژن می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را حداقل به میزان دوبرابر افزایش دهد.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "ما بسیار شگفت زده شدیم از اینکه ژن CALHM1 می تواند به عنوان یک هدف مهم در درمان بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار گیرد. این ژن پروتئینی را در سطح سلولهای مغز بیان می کند."

پیش از این محققان جهشهای ژنی با عنوان APOE را که روی کروموزم 19 واقع شده است را شناسایی کرده بودند که می تواند در افزایش خطر ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.

کد مطلب 708916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha